Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2014

Ρατσισμός και διαφορετικότητα: Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!

OCT2014_4 OCT2014_5 OCT2014_6

Στα πλαίσια δράσεων του “Κοινωνικού Σχολείου” διοργανώθηκαν εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλα σχολεία της πόλης και πραγματοποιήθηκαν δράσεις που αφορούν τη βία και το ρατσισμό.

Καλώς ήρθατε στο νέο site του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γιαννιτσών!

FullSizeRender IMG_0040 IMG_0047 IMG_0017 IMG_0014 IMG_0052 IMG_0004 IMG_0024

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γιαννιτσών ξεκίνησε τη λειτουργία του το σχολικό έτος 2002-2003. Είναι Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης και υπάγεται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές ηλικίας 14-20 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον ειδικού ή γενικού δημοτικού σχολείου, για 6 χρόνια.

Το Πρόγραμμα Σπουδών εντάσσεται στα πλαίσια μιας εκπαιδευτικής πραγματικότητας, που βρίσκεται σε σχέση δυναμικής αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης με τις διαμορφούμενες κοινωνικοοικονομικές και πολιτιστικές εξελίξεις. Η δυναμική του διάσταση μπορεί και το καθιστά όσο το δυνατόν πιο εύκαμπτο και ανοικτό σε τροποποιήσεις και γενικότερα βελτιώσεις που κάθε φορά υπαγορεύονται από τη νέα επιστημονική γνώση, τη νέα πολιτιστική πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες ικανότητες καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Τα εργαστήρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. παρέχουν τις παρακάτω εξειδικεύσεις:

  • Αυτόνομης Διαβίωσης
  • Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής
  • Κηπουρικής
  • Πληροφορικής

Επίσης, το σχολείο διαθέτει Κοινωνική Λειτουργό, Λογοθεραπεύτρια και Φυσικοθεραπευτή.