Αρχείο ημέρας 1 Απριλίου 2020

Μαθαίνοντας τι τρως

Το ήξερες ότι τα τρόφιμα μπορεί να χωριστούν σε ομάδες με βάση το ότι περιέχουν αντίστοιχες ποσότητες από κάποια θρεπτικά συστατικά; Όπως θα διαπιστώσεις, κάθε ομάδα τροφίμων έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά ως προς τη θρεπτική της αξία, ενώ ακόμα και τα τρόφιμα της ίδιας ομάδας διαφέρουν μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι ένας από τους βασικούς κανόνες για μια ισορροπημένη καθημερινή διατροφή είναι η ποικιλία, και μάλιστα σε δύο διαστάσεις: να επιλέγεις τρόφιμα που ανήκουν σε όλες τις ομάδες τροφίμων, αλλά και διαφορετικά τρόφιμα από την ίδια ομάδα τροφίμων. Έχε κατά νου ότι κανένα τρόφιμο δεν περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά, όπως και κανένα δεν περιέχει απολύτως τίποτα.

Αναλυτικότερα, ένας συνήθης διαχωρισμός των τροφίμων σε ομάδες τροφίμων είναι ο εξής: Δημητριακά, φρούτα λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρέας, όσπρια, λίπη και έλαια, τρόφιμα με πολύ λίπος και ζάχαρη.

Σήμερα θα μάθουμε κάποια πράγματα για την ομάδα τροφίμων 1: Δημητριακά

Χρυσοπηγή Γεωργιάδου