Αρχείο ημέρας 6 Απριλίου 2020

Κρέας – ψάρι – όσπρια

ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΟΜΑΔΑ 2: κρέας – ψάρι – όσπρια

Στην ομάδα αυτή ανήκουν όλα τα είδη ζωικού κρέατος -μοσχάρι, χοιρινό, πουλερικά-, το αβγό και όλα τα είδη ψαριών και θαλασσινών. Χαρακτηριστικότερο θρεπτικό συστατικό της ομάδας είναι η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για πολυάριθμες και ποικίλες λειτουργίες του σώματος. Τα όσπρια πολλές φορές μπορεί να συμπεριληφθούν στην ευρύτερη ομάδα του κρέατος, εξαιτίας της υψηλής τους περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, ή ακόμα και στην ομάδα των λαχανικών, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε διαιτητικές ίνες και μικροθρεπτικά συστατικά. Πρόκειται δηλαδή για μια ομάδα τροφίμων με ένα μοναδικό, θα λέγαμε, θρεπτικό προφίλ, εφόσον συνδυάζει τα οφέλη της ομάδας του κρέατος και τα οφέλη των λαχανικών!

Χρυσοπηγή Γεωργιάδου