Αρχείο ημέρας 28 Απριλίου 2020

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Καλημέρα παιδιά!

Σήμερα θα αναφερθούμε σε μία διαφορετική τυρόπιτα… η διαδικασία της είναι πολύ εύκολη, είναι νόστιμη και ελαφριά. Πετυχαίνει πάντα!

Υλικά

1/2 (μισή) κούπα ελαιόλαδο
400 γρ. φαρίνα (δηλαδή σχεδόν όλο το σακουλάκι, όχι όλο)
3 αυγά
1 λίτρο γάλα
500 γρ. γλυκό ανθότυρο φρέσκο
1 & 1/2 κούπα κίτρινο τυρί ελαφρύ, χαμηλών λιπαρών (μίλνερ)
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μαυροπίπερο
6-7 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύω πρώτα όλα τα υγρά υλικά και μετά προσθέτω τη φαρίνα,τον ανθότυρο και τα κίτρινα τυριά και τέλος το μοσχοκάρυδο,το μαυροπίπερο και το δυόσμο.

Στρώνω λαδόκολα χωρίς να λαδώσω ρίχνω το μείγμα.

Ψήνω την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

Καλή επιτυχία παιδιά! Είδατε τι εύκολη που είναι αυτή η συνταγή;

* Αύριο παιδιά σας έχω μια έκπληξη…

Σταμάτιος Τοπαλίδης