Αρχείο ημέρας 12 Μαΐου 2020

Γνωριμία με τα αγωνίσματα του στίβου (δρόμοι)

http://photodentro.edu.gr/video/handle/8522/1066?locale=el

Πατάω πάνω στον σύνδεσμο και μπαίνω στη σελίδα. Πατάω πάνω στη φωτογραφία (που δείχνει 2 παιδιά να περνάνε πάνω από εμπόδια) και βλέπω το βίντεο.

Δέσποινα Αρζόγλου

Γαλακτοκομικά

ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΟΜΑΔΑ 5: Γαλακτοκομικά

Στην ομάδα αυτή ανήκουν τα διάφορα είδη γάλακτος και των προϊόντων του, δηλαδή τα γιαούρτια και τα τυριά. Το χαρακτηριστικό θρεπτικό συστατικό της ομάδας είναι το ασβέστιο, αλλά αποτελούν και καλές πηγές πρωτεΐνης, φωσφόρου, καλίου και βιταμίνης D. Ο κύριος ρόλος τους στη διατροφή είναι συνυφασμένος με την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών, όμως έχουν και άλλα οφέλη για την υγεία.

Χρυσοπηγή Γεωργιάδου

Ρυζόγαλο & ζελέ φράουλας

Αρχίζουν οι ζέστες σιγά-σιγά και τι καλύτερο από ένα δροσερό ζελέ ή και ρυζόγαλο!

Διαδικασία για το ζελέ

* 2 φακελάκια ζελέ
* 500 ml πολύ ζεστό νερό
* 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω 500 ml κρύο νερό και μοιράζω το ζελέ σε μικρά κουπάκια. Όταν γίνει χλιαρό το νερό προσθέτω τις φράουλες και τα βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες! Είδατε παιδιά πόσο εύκολο που είναι;

Διαδικασία για το ρυζόγαλο

Για το ρυζόγαλο οι κούπες είναι δοσομετρικές 1 1/2 κούπες ρύζι πλυμένο καλά, το βάζω στο κατσαρολάκι με 3 κούπες νερό να βράσει και παράλληλα βράζω σε χαμηλή φωτιά 3 λίτρα γάλα. Έπειτα βάζω το ρύζι στο γάλα και ανακατεύω για 15 λεπτά. Μετά προσθέτω 3 κούπες ζάχαρη και συνεχίζω να ανακατεύω…

Τέλος αφού κρυώσει βάζω την ποσότητα σε κουπάκια και τα αφήνω να κρυώσουν και μετά τα τοποθετώ στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα μπορώ να τα απολαύσω, εάν θέλω μπορώ να βάλω από πάνω σκόνη κανέλας ή σοκολάτας! Είδατε τι εύκολο ήταν και αυτό; Καλή επιτυχία παιδιά!

Σταμάτιος Τοπαλίδης