Αρχείο ημέρας 18 Μαΐου 2020

Σπιτική κέτσαπ

Καλημέρα παιδιά! Ελπίζω και εύχομαι να είστε όλοι καλά!

Σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα συνοδευτικό πολλών τροφίμων το οποίο έχει ωραία γεύση και αρέσει σε όλους, δεν είναι άλλο από την κέτσαπ… Η κέτσαπ του εμπορίου περιέχει συντηρητικά, χρωστικές και ουσίες που είναι έως και επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό εάν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες! Εμείς όμως θα το φτιάξουμε με αγνά υλικά και πρώτες ύλες άρα θα μπορούμε να το καταναλώσουμε άφοβα!

Υλικά

2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
600 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες (ώριμες)
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλιτζάνι ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Για την σπιτική κέτσαπ σοτάρουμε πρώτα στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά. Μετά πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ. Έπειτα,την περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για ακόμη 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει, αφού κρυώσει τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο… έτσι κάνουμε οικονομία και καταναλώνουμε αγνά τρόφιμα!

Σταμάτιος Τοπαλίδης