Αρχείο μηνός Μάρτιος 2022

Συνέντευξη από Δήμαρχο Πέλλας για σχολική Εφημερίδα

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 η Δημοσιογραφική ομάδα του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών στα πλαίσια της σχολικής τους εφημερίδας συμμετείχαν στη συνέντευξη με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πέλλας.

Εργασίες στις νέες παραγωγές

Μπήκε η Άνοιξη έστω και έτσι αλλά στο σχολείο μας οι δουλειές τρέχουν. Κλάδεμα, καθάρισμα κήπων και αυλής, σκάψιμο των θερμοκηπίων για να αφρατέψει το χώμα και να δεχθεί τις νέες παραγωγές. Όλοι δουλεύουν σκληρά, μικροί μεγάλοι. Με πνεύμα συνεργασίας και ανάπτυξης προχωρούμε

μπροστά για να παρέχουμε στα παιδιά μας ένα σίγουρο μέλλον με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Κορώνα Νίκου και Χρήστου Ελπινίκης.

Αισθητηριακός πίνακας

Αισθητηριακός πίνακας με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Μπουρδάνου Ελένης ψυχολόγου και της Ελπινίκης Χρήστου Γεωπόνου. Υπέροχη δουλειά με μεράκι και φαντασία και εμπλοκή και των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών. Είμαστε περήφανοι!!!

Η αισθητηριακή αγωγή ενθαρρύνει τη μάθηση μέσω περιέργειας, δημιουργικότητας και επίλυσης «μικροπροβλημάτων». Βοηθάει στη δόμηση νευρωνικών συνδέσεων στον εγκέφαλο του παιδιού και ενθαρρύνει την ανάπτυξη ψυχοκινητικών (αντίληψη χώρου, χρόνου, λεπτή κινητικότητα) και γλωσσικών δεξιοτήτων.Τα παιδιά μας διδάχθηκαν, μέσω φύλλων εργασίας και ψυχοκινητικών δραστηριοτήτων, πώς οι αισθήσεις μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας αλλά και πώς, σε κάποιες περιπτώσεις οι αισθήσεις μάς δυσκολεύουν σε σχέση με το περιβάλλον γύρω μας. Τα στάδια της κατασκευής μας ήταν τα εξής: Αποφασίσαμε με τους μαθητές το θέμα του πίνακα. Βρήκαμε ιδέες για απλά, εύκολα και προσβάσιμα υλικά από τη μικροκαθημερινότητά μας. Παρατηρήσαμε ποιες υφές μας δυσκολεύουν και ποια δραστηριότητα (κόψιμο, σύνθεση υλικών, χρήση κόλλας κτλ μας ευχαρίστησε ή μας δυσκόλεψε περισσότερο)Καταλήξαμε στην ιδέα του επόμενου πίνακα και ορίστηκε υπεύθυνος μαθητής που κρατάει σημειώσεις για τις ιδέες, με την παρέμβαση και βοήθεια των επιβλεπουσών εκπαιδευτικών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Το κυριότερο, ενδυναμώσαμε τη συνεργατική σχέση μεταξύ παιδιών – εκπαιδευτικών, ενθουσιαστήκαμε και διεγείραμε τη φαντασία μας.

Σχολική Εορτή 25ης Μαρτίου

Στις 24/03/2022 , θα πραγματοποιηθεί η σχολική μας γιορτή της 25ης Μαρτίου η οποία θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και ποιήματα. Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει στις 8.00 π.μ και θα αποχωρήσουν στις 10.00 π.μ

Παγκόσμια Ημέρα Εξοικονόμησης Νερού 22 Μαρτίου

Και η Γεωπόνος του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών έτοιμη να μιλήσει σε παιδιά και συναδέλφους. Φοβερή δουλειά!!! Συμπλήρωση δραστηριοτήτων του μαθητή από το «μεγαλύτερο μάθημα του κόσμου»: Χειροποίητα αυτοκόλλητα για την υπενθύμιση εξοικονόμησης νερού: Τοποθέτησή τους στις βρύσες του σχολείου και διανομή αυτοκόλλητων για το σπίτι.

Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας

21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τη διεθνή κοινότητα ως Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας και συμπίπτει με την έναρξη του εαρινού ηλιοστασίου. Η Γεωπόνος του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών κ. Ελπινίκη Χρήστου μίλησε στους μαθητές για την σημασία των δασών.Κάθε χρόνο τιμάται η προσφορά των δασών, εξαίρεται η σπουδαιότητα τους και περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τονίζεται η άμεση ανάγκη προστασίας και επαύξησης τους ως απαραίτητη προϋπόθεση για την δική μας επιβίωση. H σημερινή ημέρα, «συμβολίζει την ελπίδα του ανθρώπου για ένα καλύτερο μέλλον του πλανήτη μας σε συνδυασμό με το ρόλο του δάσους». Τα δασικά οικοσυστήματα φιλοξενούν σχεδόν το 80% των έμβιων ζώων παγκοσμίως και η διατήρησή τους εξασφαλίζει κατάλληλες συνθήκες για την προστασία, διατροφή και διατήρηση πολλών ζωικών οργανισμών και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τη διατήρηση διαφόρων φυτικών ειδών». Tα δάση εξαιτίας της βιοποικιλότητας που περικλείουν είναι φυσική τράπεζα γονιδίων φυτών και ζώων, μέσα στην οποία κρύβεται ένα αστείρευτο απόθεμα γνώσεων που αφορά στην ιατρική, τη γεωργία, τη βιομηχανία και τη γενετική μηχανική και οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγή νέων ειδών τροφίμων, φαρμάκων και βιομηχανικών προϊόντων. Aτυχώς αυτή τη χρονιά η σημερινή ημέρα σκιάζεται από τη μεγάλη κρίση του κορονοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη.Η Δασική Υπηρεσία της χώρας μας από συστάσεώς της εφάρμοσε την αειφορική διαχείριση στα δάση μας από τις αρχές του 20ου αιώνα, γι αυτό και υπάρχουν σε καλή κατάσταση τα δάση στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.Τα δασικά οικοσυστήματα επίσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.

Κυρα Σαρακοστή

Τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών μαζί με τον καθηγητή Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής κο Θωμά Ρίζο και την κα Ελπίδα Καλογερίδου Εικαστικών, έφτιαξαν την κυρά Σαρακοστή. Αφού στεγνώσει θα την στολίσουν. Καλή Σαρακοστή με υγεία και ευλογία σε όλους.

Κοτόπουλο με ρύζι

Το μενού της Πέμπτης.Κοτόπουλο με ρύζι. Συνοδευτικό σαλάτα καρότο λάχανο και γαρνιτούρα τριμμένο κεφαλοτύρι. Με τη πολύτιμη βοήθεια του εκπαιδευτικού μας Θωμά Ρίζου και το τμήμα Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής.

Kοτόπιτα

Έτοιμη η κοτόπιτα.Ευωδιαστή. Μύριζε όλο το σχολείο από τα μυρωδικά που προσθέσαμε. Και όλα δικής μας παραγωγής από το θερμοκήπιο μας με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού Θωμά Ρίζου.

Δράσεις για την “Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο”

Στα πλαίσια της δράσης του σχολείου μας για το «Φόβο στην σχολική ζωή» και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, συζητήσαμε με τη ψυχολόγο του σχολείου μας Μπουρδάνου Ελένη, τη σημασία της ενσυναίσθησης και μέσα από εικονογραφημένο υλικό, με εικόνες δανεισμένες από το PECS ενημερωθήκαμε για το σχολικό εκφοβισμό. Τέλος, είδαμε τη σύντομη ταινία «Δε θα σε πειράξει κανείς» και κατανοήσαμε πως η συμπεριφορά μας στο σχολείο είναι συνέχεια της εμπειρίας μας. Στη συνέχεια οι μαθητές ζωγράφισαν, έφτιαξαν πόστερ με τη καθηγήτρια των εικαστικών, άκουσαν τραγούδια και συμμετείχαν ενεργά στη δράση δίνοντας το στίγμα τους με τις δικές τους δημιουργίες!

Διδασκαλία Διδακτικής ενότητας εσωτερικό του Η/Υ -Μάθημα Πληροφορικής

Οι μαθητές του τμήματος ΣΤ1 παρακολούθησαν βίντεο με το εσωτερικό της κεντρικής μονάδας του Η/Υ και με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού της Πληροφορικής αφού ανοίξανε το εσωτερικό της κεντρικής μονάδας είδανε που βρίσκονται τοποθετημένα το κάθε εξάρτημα. Στη συνέχεια αφού συμπληρώσανε το φυλλάδιο εργασία με τα εξαρτήματα του εσωτερικού της Κ.Μ.Ε. ολοκληρώσανε τη διδακτική ενότητα συμπληρώνοντας Ασκήσεις Αξιολόγησης στον Η/Υ με αντιστοίχιση των εξαρτημάτων και των λειτουργιών τους.