Λουκουμάδες

Καλημέρα παιδιά, ελπίζω να είστε όλοι καλά! Σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα τρόφιμο (σνακ) των παιδικών μου χρόνων, το οποίο μου το έφτιαχνε η γιαγιά μου!

ΣΥΝΤΑΓΗ

3 ποτήρια χλιαρό νερό, 1 ηλιέλαιο, 2 φακελάκια ξερή μαγιά, αλεύρι όσο πάρει σχεδόν 700 γρ. για να γίνει ο χυλός, τέλος το αφήνουμε γύρω στη μισή ώρα για να φουσκώσει κοντά σε θερμό μέσο (καλοριφέρ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι να κάψει πολύ καλά και μετά αρχίζουμε το τηγάνισμα. Μετά τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι και είναι έτοιμοι για κατανάλωση. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μέσα στο ζυμάρι τυρί ώστε να έχουν γεύση τυριού οι λουκουμάδες. Καλή απόλαυση!

Σταμάτιος Τοπαλίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.