Γαλακτοκομικά

ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΟΜΑΔΑ 5: Γαλακτοκομικά

Στην ομάδα αυτή ανήκουν τα διάφορα είδη γάλακτος και των προϊόντων του, δηλαδή τα γιαούρτια και τα τυριά. Το χαρακτηριστικό θρεπτικό συστατικό της ομάδας είναι το ασβέστιο, αλλά αποτελούν και καλές πηγές πρωτεΐνης, φωσφόρου, καλίου και βιταμίνης D. Ο κύριος ρόλος τους στη διατροφή είναι συνυφασμένος με την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών, όμως έχουν και άλλα οφέλη για την υγεία.

Χρυσοπηγή Γεωργιάδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.