Αρχείο κατηγορίας Δράσεις Εργαστηρίων

Επίσκεψη στο αρτοποιείο “Ελευθεριάδης”

Στα πλαίσια του προγράμματος “Κλίμα, παράδοση και διατροφικές συνήθειες”, επισκεφθήκαμε τον παραδοσιακό φούρνο Ελευθεριάδης στα Γιαννιτσά, για να δούμε από κοντά την παρασκευή ζύμης από επαγγελματίες του είδους. Ευχαριστούμε τα αδέρφια Ελευθεριάδη για την φιλοξενία και τον κύριο Κοσμά ιδιαίτερα για την υπέροχη περιήγηση στον χώρο και για τις πληροφορίες που μας έδωσε.

Συνεκπαίδευση του Σχολείου μας με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Λιβαδειάς

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως και μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης ένα πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης του σχολείου μας με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Λιβαδειάς. Το γνωστικό αντικείμενο αφορούσε τη Φυσική Αγωγή και η επιμέρους ενότητα ήταν “Παιχνίδια στην αυλή του σχολείου μας”. Φέτος οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής με τους μαθητές/τριες μας, ζωγράφισαν επιδαπέδια παιχνίδια στην αυλή του σχολείου μας. Αυτά λοιπόν παρουσιάσαμε στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Λιβαδειάς μέσα από το θεωρητικό τους πλαίσιο, κανόνες και τρόπος παιχνιδιού. Επίσης, σε ένα βίντεο παρουσιάσαμε αθλητικές δράσεις που κάναμε στην αυλή του σχολείου μας κατά την φετινή σχολική χρονιά. Ακόμη, οι μαθητές των δυο σχολείων συνομίλησαν μεταξύ τους για τα παιχνίδια στην αυλή των σχολείων και αντάλλαξαν εμπειρίες για την φετινή σχολική χρονιά. Τέλος, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας βγήκαν στην αυλή και πραγματοποίησαν “live” αθλητικές δραστηριότητες και μέσω ενός κινητού τηλεφώνου και σύγχρονης τηλεκπαίδευσης οι μαθητές των δυο σχολείων επικοινωνούσαν και αλληλεπιδρούσαν. Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία καθώς οι μαθητές/τριες των δυο σχολείων χάρηκαν πολύ, αλληλεπίδρασαν μέσα από συζητήσεις και μοιράστηκαν εμπειρίες.

Εικονική περιήγηση στον Παρθενώνα και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εικονική περιήγηση στον Παρθενώνα και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης : 6 διδακτικές ώρες με τα τμήματα Δ και  ΣΤ2 (Δευτέρα 2η ώρα)

Εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν:

Τσιμπρή Ελένη, Καλύβας Αντώνιος, Μπάτσιος Χρήστος

Μαθητές που συμμετέχουν : Δ τμήμα και ΣΤ2 τμήμα

Παπαηλίας Μπάμπης, Παρασκευάς Σταυρακάκης, Κλωνάρης Μπάμπης, Ανδρεάδου Ζωή, Μπάδας Γιώργος, Σταυρακάκης Γιώργος

Διδακτικοί στόχοι στο επίπεδο κοινωνικών δεξιοτήτων:  Με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής δράσης οι μαθητές πρέπει να είναι σε θέση να :

 • Να θέτουν ερωτήσεις στον εκπαιδευτικό και να παρακολουθούν την απάντηση που τους δίνεται.
 • Να συμμετέχουν σε διάλογο με τη μορφή ερώτησης-απάντησης με τον εκπαιδευτικό και τους συμμαθητές τους.
 • Να παρακολουθούν τους συμμαθητές τους όταν εκφράζουν την άποψή τους στην ομάδα.
 • Ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση τους ώστε να συζητάνε περισσότερο για το μάθημα της Ιστορίας

Διδακτικοί στόχοι στο γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής:

Με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής δράσης οι μαθητές πρέπει να είναι σε θέση να :

 • εκκινούν και να τερματίζουν ένα φυλλομετρητή,
 • χρησιμοποιούν τα κουμπιά διαχείρισης μια ιστοσελίδας στο φυλλομετρητή,
 • διαχειρίζονται πολλές ενεργές καρτέλες σε ένα φυλλομετρητή,
 • πλοηγούνται σε μια εικονική ψηφιακή εφαρμογή.

Διδακτικοί στόχοι στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας:  

 • σε ποια πόλη βρίσκεται η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας
 • Να εντοπίσουν σε κείμενο και να αναφέρουν τουλάχιστον 3 μνημεία της Ακρόπολης.
 • Οι μαθητές έπειτα από ανάγνωση ή/και ακρόαση σύντομου κειμένου να μπορούν να δηλώσουν ποιοι ήταν οι αρχιτέκτονες του Παρθενώνα
 • Οι μαθητές έπειτα από ανάγνωση ή/και ακρόαση σύντομου κειμένου να μπορούν να δηλώσουν τι είναι οι Καρυάτιδες

Δράσεις του εργαστηρίου Γεωπονίας

Τα δέντρα της αυλής του σχολείου μας άνθισαν, αλλά και τα λαχανικά του θερμοκηπίου μας μεγάλωσαν. Όλα αυτά ποτίζονται και περιποιούνται από τους μαθητές/ τριες μας ,με την πολύτιμη πάντα βοήθεια των καθηγητών Γεωπονίας

10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Πέμπτη 15 Απριλίου λάβαμε μέρος στο 10ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας στη Λάρισα, παρουσιάζοντας ένα βίντεο με τίτλο ” Ν’ αγαπας”. Η ψηφιακή μας δημιουργία ήταν μια διαθεματική προσέγγιση με έργα μαθητών στα γνωστικά αντικείμενα της μουσικής, εικαστικών και πληροφορικής. Ακούσαμε με συγκίνηση τα λόγια των Διοργανωτών και την επιβράβευση τους. Συγχαρητήρια στον Κο Καλύβα Αντώνη, στον Κο Μπατσιο Χρηστο, στην κα Καλογεριδου Ελπίδα την κα Μπουφίδου Φωτεινή και τον Κο Ρίζο Θωμά που κόπιασαν πολύ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε και έφτιαξαν ένα μαγικό βίντεο. Ως Διευθύντρια τού ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών αισθάνομαι πολύ περήφανη και βαθιά συγκινημένη. Συγχαρητήρια παιδιά μου.