Σπανακόρυζο

Σήμερα παιδιά θα αναφερθούμε σε ένα φαγητό, το οποίο θα πρέπει να υπάρχει στη διατροφή του κάθε ανθρώπου, κάθε εβδομάδα. Δεν είναι άλλο από το σπανακόρυζο, το οποίο έχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Το σπανάκι περιέχει βιταμίνες Κ, Α, C, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Το ρύζι περιέχει φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β & Ε. Είναι επίσης πλούσιο σε υδατάνθρακες, ανόργανα στοιχεία και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Αξίζει ακόμη να πούμε πως δεν έχει πολλές θερμίδες και καθόλου χοληστερόλη και λίπη!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
Νερό, αλάτι, πιπέρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Ελαιόλαδο
150 γραμμάρια ρύζι τύπου καρολίνα
2 αυγά
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ βήμα-βήμα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί. Το σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Μετά βάζουμε το ρύζι και το αφήνουμε για ακόμα 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μετά από 5 λεπτά χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμόνι. Μετά το προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε γρήγορα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο… Καλή επιτυχία!

Σταμάτιος Τοπαλίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.