Μικροί σεφ… σε δράση!

Στα πλαίσια των εργαστηρίων “Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής” και “Αυτόνομης Διαβίωσης” οι μαθητές/τριες παρασκεύασαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υπέροχες, υγιεινές και γευστικές δημιουργίες όπως: ομελέτα φούρνου με τυρί και λαχανικά, κροκ μαντάμ, θρεπτικές σαλάτες, λαχταριστή μηλόπιτα, πάστα φλώρα, κρέπες, αυγόφετες, μακαρόνια με κιμά, φρουτοσαλάτες, φακόρυζο, τυροπιτάκια, ψωμάκια στο φούρνο με τυρί και λαχανικά!

Σκοπός των μαθημάτων είναι οι μαθητές/τριες να μάθουν να χειρίζονται σωστά τις πρώτες ύλες και να είναι σε θέση να ετοιμάσουν απλά αλλά και πιο σύνθετα γεύματα στην κουζίνα, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Παράλληλα αναπτύσσουν πολύτιμες δεξιότητες αυτόνομης διαβίωσης που είναι απαραίτητες για την ζωή τους. Ακόμη εκπαιδεύονται στο να χειρίζονται σωστά τις συσκευές της κουζίνας καθώς και τα διάφορα εργαλεία. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές/μαθήτριες μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα τους. Τέλος στρέφονται προς την υγιεινή διατροφή με βιωματικές προσεγγίσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Και οι μαγειρικές δημιουργίες στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γιαννιτσών συνεχίζονται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.