«Μάθε Τ(τ)έχνη κι άστηνε…»

Σχέδιο δράσης: «Μάθε Τ(τ)έχνη κι άστηνε…» (Συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας)

Με αφετηρία εικόνες του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας και την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση της εξαιρετικής υπεύθυνης εκπαιδευτικών επισκέψεων, μαθήτριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γιαννιτσών πήραν μέρος στο σχέδιο Δράσης με τίτλο: «Μάθε Τ(τ)έχνη κι άστηνε…» με θεματικό κέντρο το πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Επαγγελματικής Αγωγής, όπου με έμπνευση εικόνες τέχνης του τοπικού Αρχαιολογικού Μουσείου και μέσα από στοχευμένα διαφοροποιημένες δράσεις, οι μαθήτριες μεταμορφώνονται σε σύγχρονες θεές και γνωρίζουν από κοντά τη λειτουργία τοπικών επιχειρήσεων. Παρακολουθήστε τη διαδρομή στην κατάκτηση βιωματικής γνώσης…

Σύμπραξη με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας: Αφετηρία και έμπνευση.

Η διαφοροποίηση της μάθησης ως διαδικασίας ξεκινά από το χώρο της τάξης μας. Κατασκευάζοντας δημιουργικό περιβάλλον μάθησης… Και συνεχίζει με άνοιγμα στο τοπικό δίκτυο καταστημάτων το οποίο λειτουργεί ως άτυπο περιβάλλον μάθησης…

Σταθμός: 1

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Μάθε Τ(τ)έχνη κι άστηνε…» επισκεφθήκαμε το μεθυστικό αρωματοπωλείο της τοπικής κοινότητας στα Γιαννιτσά, όπου ο ευγενικός ιδιοκτήτης του με τις ιδιαίτερες γνώσεις του, εξήγησε στις μαθήτριες της ομάδας τη δουλειά του, δημιούργησε μπροστά τους αρώματα, εξηγώντας ταυτόχρονα το ρόλο και τη διαδικασία της ανάμειξης των συστατικών στο τελικό αποτέλεσμα και τις βοήθησε να επιλέξουν το κατάλληλο άρωμα, εξηγώντας με λεπτομέρεια τα συστατικά του καθενός από αυτά. Η βοήθειά του στην υλοποίηση και στην ανάδειξη του project μας ανεκτίμητη. Τον ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή, τη φιλοξενία και τη γενναιοδωρία του!

Σταθμός : 2

Δεύτερο κατάστημα της τοπικής επαγγελματικής κοινότητας που επισκεφθήκαμε στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης το κομμωτήριο. Οι εξαιρετικοί κομμωτές/τριες αφού μας εξήγησαν τη δουλειά του τεχνικού κομμωτικής τέχνης και μας ξενάγησαν στην επιχείρηση, μας χάρισαν φανταστικά χτενίσματα για την μεταμόρφωσή μας σε γυναικείες μορφές-θεές της αρχαιότητας.

Τους ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συνδρομή τους στην προσπάθειά μας, τις γνώσεις, τις συμβουλές περιποίησης και τα δώρα που μας χάρισαν.

Σταθμός: 3

Στο τελικό στάδιο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης καλέσαμε τον αγαπητό φίλο, φωτογράφο και ιδιοκτήτη του τοπικού φωτογραφείου να έρθει στο σχολείο μας και να μας παρουσιάσει το αντικείμενο της δουλειάς του. Ο αγαπητός φωτογράφος με μεγαλοθυμία μετέφερε τον επαγγελματικό εξοπλισμό του στη σχολική μονάδα και αφού εξήγησε στις μαθήτριες που πήραν μέρος στο Σχέδιο Δράσης τη δουλειά του φωτογράφου και τη χρήση του εξοπλισμού μετά από επίδειξη, απάντησε σε όλες τις απορίες τους. Στη συνέχεια φωτογράφισε τη μεταμόρφωση των μαθητριών σε γυναικείες μορφές-θεές της αρχαιότητας και μας χάρισε το τελικό αποτέλεσμα-ενθύμιο του Σχεδίου Δράσης για να συμπεριληφθεί στο ατομικό portfolio της κάθε μαθήτριας. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά του στην ολοκλήρωση του Σχεδίου Δράσης μας.

Προσθήκη στο Σχέδιο Δράσης: Οι μαθήτριες με αφορμή τη μεταμόρφωσή τους σε αρχαίες γυναικείες μορφές-θεές έλαβαν μέρος σε δρώμενο αναπαράστασης της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έλαβε χώρα στο σχολείο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Ολυμπιακής Παιδείας σε αντίστοιχους ρόλους με μεγάλο ενθουσιασμό.

Μπράβο, κορίτσια! Τα καταφέρατε!

Υ.Γ. Ευχαριστούμε πολύ το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας για την «ανοιχτή αγκαλιά» του στους μαθητές/τριες του σχολείου μας και τους τοπικούς επαγγελματίες. Η βοήθειά τους σημαντικό στήριγμα στην προσπάθεια των μαθητών/τριών μας.

Συντονίστρια σχεδίου Δράσης: Ταραρά Αναστασία

Μέλη ομάδας: Μπονάνου Μαρία, Μποζίκα Αντριάνα, Μαυρογιαννάκου Ανδρονίκη, Τραούδας Αντώνιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.