Το διαιτολόγιο της καραντίνας

Στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, με υπομονή, πειθαρχία και τηρώντας τα μέτρα, θα πρέπει να προσέχουμε το φαγητό που καταναλώνουμε. Το μενού των συμβουλών στοχεύει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Όχι λοιπόν junk food (goodys, σουβλάκια, γαριδάκια και γλύκα).

Ναι σε βιταμινούχες τροφές όπως αυτές που περιέχουν βιταμίνη Α όπως τα καρότα,οι γλυκοπατάτες,τα σπαράγγια.

Ναι σε τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Κ όπως τα μπρόκολο, το κουνουπίδι, το σπανάκι.

Επίσης Ναι στη κατανάλωση σαρδέλας, τσιπούρας που είναι πλούσια σε βιταμίνη D.

Δεν ξεχνάμε βέβαια και την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C όπως τα πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, μπρόκολο και τις πιπεριές.

Καθημερινά λοιπόν χρειαζόμαστε 3 φλυτζάνια λαχανικών,ωμά και μαγειρεμένα μαζί με 3-4 μερίδες φρούτων,όσπρια,δημητριακά ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς.

Σταμάτιος Τοπαλίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.