Πως επιλέγω τρόφιμα από την αγορά!

Πόσες φορές έχετε πάει στην αγορά να επιλέξετε τρόφιμα και καταλήξατε με γλυκά και αλμυρά σνακ και άλλα προϊόντα που δεν είχατε σκοπό να αγοράσετε ενώ ξεχάσατε κάποια απαραίτητα;

Η υγιεινή διατροφή ξεκινάει από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ! Δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε ένα υγιεινό γεύμα αν δεν έχουμε αγοράσει τα κατάλληλα τρόφιμα!

Πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές και πιο οικονομικές επιλογές κατά την αγορά τροφίμων;

1) Αποφύγετε ψώνια όταν είστε πεινασμένοι ή νηστικοί! Όταν πεινάμε, τα γλυκά και τα αλμυρά είναι πιο ελκυστικά και καταλήγουμε να αγοράζουμε τρόφιμα με πολλές θερμίδες και χωρίς θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να πάτε στην αγορά αφού έχετε φάει!

2) Κάνουμε λίστα! Θα πρέπει να έχουμε δει όλα τα ντουλάπια αποθήκευσης των τροφίμων μας και να ελέγχουμε τι μας λείπει και να το σημειώνουμε! Κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε και στο ψυγείο με τα ευπαθή τρόφιμα!

3) Πάντα βέβαια πρέπει να ελέγχουμε και τις τιμές των τροφίμων. Έτσι αν θέλουμε να πάρουμε ένα προϊόν, για παράδειγμα τυρί φέτα, είναι καλό να δούμε το ίδιο τρόφιμο και την τιμή του σε άλλες μάρκες ώστε να κάνουμε οικονομία!

4) Διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων! Η συσκευασία μπορεί να είναι παραπλανητική, για παράδειγμα προσθήκη επιπλέον ζάχαρης ή αλατιού σε τρόφιμα όπου συσκευασία δε το αναφέρει!

5) Αποφεύγουμε τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ που περιέχουν τρόφιμα που μπορεί να μας βάλουν σε πειρασμούς. Καθώς επίσης ράφια τροφίμων τα οποία έχουν επεξεργασμένα τρόφιμα. Πολλές φορές στο ταμείο υπάρχουν αλμυρά σνακ και γλυκίσματα… ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στον πειρασμό!

Βελτιώνοντας το καλάθι του σούπερ μάρκετ μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας! Όταν δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση σε θερμιδικά πυκνά-πειρασμούς, μπορούμε ευκολότερα να βελτιώσουμε τη διατροφή μας! Έτσι, επιλέγοντας τρόφιμα που είναι χαμηλά σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα, πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι, μπορούμε να ετοιμάσουμε υγιεινά γεύματα που μας προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια για να λειτουργεί το σώμα μας σωστά και να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος.

Σταμάτιος Τοπαλίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.