Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Συνταγή

1 κιλό φράουλες, 700 γρ. ζάχαρη, μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κοτσανάκια. Αφού τις ξεπλύνουμε, βάζουμε ολόκληρες τις φράουλες μέσα στην κατσαρόλα και τις ζουπάμε με τα χέρια. Έτσι έχουμε κομματάκια τις φράουλες. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ανά διαστήματα σιγοβράζοντας. Όταν πήξει, καλό είναι να ανακατεύουμε συνεχώς! Όταν σβήσουμε το μάτι, στείβουμε το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε.

Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας ζεσταίνουμε στα πλαϊνά από το μάτι της κουζίνας τα αποστειρωμένα βάζα και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα! Λογικά μετά από δύο μέρες θα είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία παιδιά!

Σταμάτιος Τοπαλίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.