Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2024

Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ

Στα πλαίσια της δράσης «Μαγειρική μετά μουσικής», μαθητές/τριες του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά στο σχολείο τους, με τη συνοδεία καθηγητών. Οι μαθητές/τριες αφού ετοίμασαν τη λίστα με τα απαραίτητα ψώνια περιηγήθηκαν στους διαδρόμους του καταστήματος, παρατήρησαν τα διαφορετικά είδη προϊόντων που διέθετε και επέλεξαν τα προϊόντα που χρειάζονταν συγκρίνοντας τις τιμές. Επίσης η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ τους έδωσε την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σχετικά με τη διατροφή, την υγεία και την επιλογή υγιεινών τροφίμων. Οι μαθητές/τριες διάβασαν τις ετικέτες στα τρόφιμα, ανακάλυψαν την διατροφική τους αξία και επέλεξαν αυτά που θεωρούνται πιο υγιεινά. Μέσα από τέτοιες δράσεις οι μαθητές/τριες εκπαιδεύονται σε καθημερινές δραστηριότητες που σχετίζονται με την αγορά τροφίμων ενώ αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες μέσα από την επικοινωνία με το προσωπικό και τη συνεργασία μεταξύ τους. Τέλος, εξερευνούν το περιβάλλον, κατακτούν νέες γνώσεις και αναπτύσσουν δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στην καθημερινή τους ζωή.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας ήταν μια ξεχωριστή στιγμή που φώτισε τις καρδιές των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ήταν μια χαρούμενη περίοδος που ένωσε την κοινότητα του σχολείου σε έναν αέναο χορό χαράς, αγάπης και αλληλεγγύης.

Οι μαθητές μας ήρθαν πιο κοντά κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τη γιορτή. Από τις κατασκευές δημιουργικής έκφρασης μέχρι τις μουσικές πρόβες, όλοι ενώθηκαν και δημιούργησαν ένα μαγικό περιβάλλον που έμεινε αξέχαστο.

Η γιορτή είχε δρώμενα που προετοίμασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί με μεράκι και αφοσίωση. Οι χορευτικές εκφράσεις και οι μουσικές εκτελέσεις πρόσθεσαν μια επιπλέον νότα χαράς και ενθουσιασμού.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, η αίσθηση της κοινότητας και της αλληλεγγύης ήταν διάχυτη. Οι μαθητές μοιράστηκαν τη χαρά τους με τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές τους και όλοι μαζί μπήκαν στον ρυθμό των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας ήταν μια ευκαιρία για όλους να ενωθούν, να γιορτάσουν την πολυμορφία τους και να αντλήσουν έμπνευση από τη δύναμη της κοινότητας. Ήταν μια γιορτή που άφησε ανεξίτηλη εντύπωση στις καρδιές όλων, αφήνοντας πίσω της τη λάμψη της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γιαννιτσών για το όμορφο θέαμα που μας παρουσίασαν.

Ευχαριστώ πολύ τη γυμνάστρια του σχολείου κ. Μάτη Ευαγγελία για τις εξαιρετικές χορογραφίες της.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους εκπαιδευτικούς που απλόχερα υποστήριξαν τους μαθητές κατά τη διάρκεια της γιορτής.

Ευχαριστώ πολύ όλο το προσωπικό του σχολείου για τη βοήθεια του.

Ευχαριστώ πολύ τους γονείς των μαθητών που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Γκανάκα Ιωάννη σχολικό σύμβουλο για διακριτική του παρουσία.

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γιαννιτσών
Γκίνογλου Μαρία