Πρόγραμμα συνεκπαίδευσης “Dance disability”

Στο πλαίσιο αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και με αφορμή το σχέδιο δράσης υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2023-2024 ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια καινοτόμο προσέγγιση στον χώρο της εκπαίδευσης που προωθεί την ένταξη και την ισότητα.

Σκοπός του σχολείου ήταν μέσα από το πρόγραμμα να παρέχει την ευκαιρία σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία να συμμετέχουν σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με μαθητές που φοιτούν σε σχολεία γενικής αγωγής. Η εφαρμογή του προγράμματος εκτιμούμε ότι συνέβαλε στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στη μείωση των διακρίσεων. Πιστεύουμε ότι οι μαθητές που συμμετείχαν ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού. Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης μεταξύ του σχολείου μας με το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών είναι ένα σημαντικό βήμα προς μία συμπεριληπτική προοπτική και έχει δημιουργήσει τις βάσεις για μία εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και μία κοινωνία γενικότερα που σέβεται και αγκαλιάζει την διαφορετικότητα. Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι ήταν οι 4 μαθητές που συμμετείχαν και η γυμνάστρια κ. Μάτη Ευαγγελία που για άλλη μία φορά με την άοκνη προσφορά της κατάφερε μέσα από την ετερότητα τους να ενώσει τους μαθητές των δύο σχολείων.

Ευχαριστώ τη διευθύντρια κ. Πασχούδη Μαρία για την ανταπόκριση της, το γυμναστή κ. Γαλέγκα Αντώνη για συνεργασία του, τους μαθητές αλλά και όλο το σύλλογο διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για την συγκινητική του υποδοχή. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Ευαγγελινού Χριστίνα καθηγήτρια προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής του ΤΕΦΑΑ Σερρών όπου μέσα από το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα Ιστορίες Συμπερίληψης στη Φυσική Αγωγή μας έδωσε την ευκαιρία να γράψουμε τη δική μας.

Η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ
Γκίνογλου Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.